Continutul de deuteriu al apelorContinutul de deuteriu al apelor superficiale din zona noastra climatica este de 150 ppm, cu o fluctuatie minima; al precipitatiilor din zona ecuatoriala de 155 ppm; iar al apelor din partea nordica a Canadei, din interiorul continentului, de 135-140 ppm. Cantitatea de deuteriu din apa variaza ... Citeste mai mult
Category: Set 1
26
nov.2018
Utilizările DeuteriuluiDeuteriul este cunoscut si ca hidrogenul greu, din cauza masei moleculare mai mari. Din combinatia deuteriului cu oxigenul rezulta apa grea (D2O), care in cantitati crescute are efecte biologice negative.
Apa grea a fost produsa pentru prima data in 1932, la cateva luni dupa descoperirea deuteriului. Odata cu descoperirea fisiunii nucleare ... Citeste mai mult
noiembrie 26, 2018bogdan bogdan
26
nov.2018
Efectele Negative ale DeuteriuluiStudiile efectuate folosind deuteriul si apa grea au aratat ca acestea au efecte negative asupra sistemului imunitar: o cantitate crescuta de deuteriu in organism scade numarul de leucocite din sange si slabeste capacitatea de raspuns a organismului la factori perturbatori.
Experimente pe rozatoare au aratat ca un grad ... Citeste mai mult
noiembrie 26, 2018bogdan bogdan
26
nov.2018
Proprietățile DeuteriuluiDeuteriului poate avea efecte izotopice kinetice diferite decat hidrogenul, iar proprietatile fizice si chimice ale compusilor deuteriului difera de cele ale compusilor hidrogenului. De exemplu, D2O (apa grea) este mai vascoasa si mai grea decat H2O (apa normala).
Apa grea este cu aproximativ 10% mai densa decat apa normala, indeajuns ... Citeste mai mult
noiembrie 26, 2018bogdan bogdan