Cercetări Științifice

Efectele biologice ale apei cu continut redus de deuteriu au fost cercetate intr-o serie de studii efectuate pe plante, animale si oameni si publicate in reviste de specialitate.
Pe scurt, aceste efecte pot fi grupate dupa cum urmeaza:

Experimentele efectuate pe plante au aratat o crestere a productivitatii, ca de exemplu o crestere cu 56% in cazul graului si 25% in cazul castravetilor si ridichilor.

Experimente efectuate pe esantioane de gaini supuse radiatiilor, au aratat o reducere a ratei de mortalitate cu pana la 50% si o crestere a numarului de oua depuse in cazul esantioanelor care consumau apa cu continut redus de deuteriu.

Mecanismele care conduc aceste efecte biologice sunt puțin cunoscute și probabil că au de-a face cu schimbările suferite la interferența deuteriului cu structurile nucleare și structurile enzimelor celulare, cauzate de înlocuirea legăturilor de deuteriu cu legăturile de hidrogen, care sunt mai mult favorabile funcționării eficiente a celulelor vii.

Concentrația de DeuteriuReducerea cantitatii de deuteriu din organism inseamna inlocuirea apei normale din organism, care are un continut de deuteriu de 150 de parti per million, cu apa cu un continut de deuteriu scazut.
Metoda cea mai eficienta pentru scaderea cantitatii de deuteriu din organism consta in consumul direct de apa … Citeste mai mult