Ce este Apa cu Conținut Redus de Deuteriu?

Apa cu conținut redus de deuteriu, cunoscută și ca “apa vie” sau “apa ușoara”, este apa în care deuteriul se regăsește într-o concentrație mai mică decât în apa normală. Nivelul mediu de deuteriu în apa normală este 150 de parti per million, sau o proporție de 1 atom de deuteriu la 6400 atomi de hidrogen.

Continutul de deuteriu al apelor superficiale din zona climatică a României este de 150 ppm (parti per million), cu fluctuații minime. Apele din zona ecuatorială conțin 155 ppm deuteriu, iar apele din partea nordica a Canadei au în compoziție 135-140 ppm deuteriu. Cantitatea de deuteriu măsurată în apă într-o anumită regiune geografică este direct proporțională cu concentrația de deuteriu din organismele care trăiesc în regiunea respectivă.

În anii 60, în fosta Uniune Sovietică, cercetătorii au studiat două populații, în două regiuni diferite, ai căror membrii atingeau vârste foarte înaintate și erau foarte sănătoși. Obiceiurile lor de viață, inclusiv cele de hrănire erau foarte diferite, însă aveau un lucru în comun: ambele populații consumau apă de ghețar. Trăsătura deosebită a apei ghețarilor respectivi, față de apa obișnuită era că avea un conținut redus de deuteriu, fiind formată cu zeci de mii de ani în urmă.

În cazul copiilor și al tinerilor, cantitatea de gaze dizolvată în corp este de patru ori mai mică decât în cazul adulților. Explicația este că pe măsură ce îmbătrânim, apa din interiorul corpului îmbătrânește și reține reziduri și gaze. Dacă am putea să înlocuim apa “poluată” din interiorul corpului cu apa pură, am putea să ne oferim o viata mai bună și mai sănătoasă. Apa cu conținut de deuteriu poate ajuta în purificarea organismului.

Concentrația de DeuteriuReducerea cantitatii de deuteriu din organism inseamna inlocuirea apei normale din organism, care are un continut de deuteriu de 150 de parti per million, cu apa cu un continut de deuteriu scazut.
Metoda cea mai eficienta pentru scaderea cantitatii de deuteriu din organism consta in consumul direct de apa … Citeste mai mult

x

Cookie-uri: